Creadors En Residència

Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts de Barcelona és un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i del Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu.

La residència d’Antònia del Río a l’Institut Infanta Isabel d’Aragó va ser comissariada i coordinada per l’Associació A Bao A Qu. Es va portar a terme durant el curs escolar 2013-2014.

Més informació sobre el programa a www.enresidencia.org

Amb els alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Infanta Isabel d’Aragó identifiquem i analitzem diverses estructures i mecanismes mitjançant les quals es genera coneixement i memòria. El mateix centre educatiu sembla el context idoni des d’on analitzar les formes amb que la memòria i el coneixement es construeixen i destrueixen.

A l’escola tenim assumit que hi anem a aprendre, el coneixement hi flueix, sembla que ens hauria de donar les eines per poder desentramar , si més no, part d’algunes d’aquestes estructures.

Durant aquest procés, entès de forma creativa, intentem buscar les estratègies des d’on interpel·lar la Memòria col·lectiva. Partim de l’observació en l’entorn més immediat, al mateix Institut, al barri o a casa i anem ampliant el radi d’acció en funció dels interessos del grup, visitant altres espais o contextos on poder establir relacions.

Qüestions al voltant de l’estructura del centre, els continguts visibles i els ocults, la seva història, la memòria, però també l’oblit -el 50è aniversari del centre pot ser un bon punt de partida- les assignatures, el professorat, els alumnes… Aquestes són les eines a partir de les que generem la nostra proposta artística.

Podeu seguir el procés del que va ser el projecte aquí

Related posts