Els continguts imprescindibles

Els Continguts imprescindibles

Llibre d’artista

Impressió digital sobre paper. Tapa dura

316 unitats

18 x 23,5 cm

Ajuda a la producció CAC Ses Voltes 2016-2017

 

Els Continguts imprescindibles és un llibre d’artista que consisteix en una rèplica de el llibre L’ Art al regne de Mallorca de Marcel Durliat que és el més sol·licitat en préstec pels usuaris de la biblioteca de la facultat d’Història de l’Art de la Universitat de les Illes Balears en el moment de la realització del projecte. Amb les mateixes mesures, nombre de pàgines, tipus de paper, etc.,  com si es tractés de la mateixa edició.

En l’obra, el text ha estat eliminat. Només apareixen impreses les marques i senyals (subratllats amb llapis, bolígraf …) que els diferents lectors han fet en les pàgines, segurament amb la intenció de destacar els continguts més rellevants o aquells conceptes clau de el text.

Aquesta peça enllaça amb l’àmbit de recerca de el projecte Esporgats, on m’interesso pels mecanismes de construcció i gestió del coneixement. Si a Esporgats, es desvetllava un sistema per retirar llibres de les biblioteques públiques, amb un dels criteris per a fer-ho, basat en el desinterès dels usuaris: si un llibre no es demana en préstec pot ser un motiu per deixar lloc a altres que siguin més “necessaris”. Els continguts imprescindibles tira de el fil en el sentit contrari i assenyala el llibre més llegit dels estudis d’Història de l’Art en el context illenc. Potser hàgim de preguntar-nos pels motius.

Related posts