Intents de registre

Intents de registre

Del projecte Esporgats #3

Sèrie composada per 5 imatges i llistat imprès

Fotografies estenopeiques: còpies sobre paper Iford Galerie Gold Fibre Silk, 310 gr. 16 x 16 cm

Llistat: impressió sobre paper de 80 gr. Segellat amb tinta, 50 x 33 cm

2014-2015

* Menció d’honor al I Certàmen d’arts plàstiques Ciutat de Felanitx, 2015.  Jurat format per: Jaume Canet, Pilar Rubí, Miquela Nicolau, Andreu Aguiló, Maria José Corominas, Ana Bàrbara Cordellà i Francisco Duarte.

Intents de registre, és una de les peces resultants del projecte Esporgats#3. La formen 5 fotografies estenopeiques que són el resultat del registre continuat, per tal de captar el rastre de la desaparició dels documents. Les fotografies van acompanyades del llistat imprès dels llibres que l’Arts Santa Mònica va seleccionar del seu fons de romanents per esporgar-los, amb motiu del projecte. 53 títols, dels quals n’hi havia en diferent quantitat, sumant un total de 4950 llibres.

Durant els dos mesos que va tenir lloc l’exposició, les cinc càmeres estenopeiques de construcció pròpia, varen estar amb l’obturador obert. Aquest aspecte tècnic experimental, donat el llarg període de temps en que el material fotosensible havia de registrar l’escena, permet deixar constància dels elements que han tingut una presència més dilatada, apareixent de forma més definida en la imatge. En canvi, els elements que han tingut una presència més fugaç es poden intuir de forma borrosa o esvaïda, a mode de presència fantasmal.

El potencial d’aquest intent de registre roman més en el que evoca que en el que mostra. És això, un intent, perquè no pot funcionar en cap cas com a eina de control o testimoni objectiu, que és el que administrativament esperaríem d’un registre.

Related posts