Alguns mecanismes

Alguns mecanismes
Performances- instal·lació: full d’instruccions, taula, ventilador, fulls de paper DinA4, pintura negre, càmera fotogràfica instantània, fotografies instantànies, capses de cartró, pintura negra sobre paret.
Dimensions variables
2014-2015 en procés
Peça única

Peça participant a Tabula Rasa, comissariat per Pau Waelder i Fernando Gómez de la Cuesta. s’ha exposat a Es Baluard, Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma. MUU gallery, Helsinki, Finlàndia i Hilvaria Studio’s, Foundations Kunst, Holanda.

Alguns mecanismes és una instal·lació que presenta el rastre d’una acció i al mateix temps converteix en actor-performer una persona sense que aquesta en sigui conscient d’entrada.

L’obra creix a mesura que s’exposa. És documentació de sí mateixa i del seu recorregut.

Els elements que la formen són: un full d’instruccions de muntatge de l’obra, una taula, un ventilador, un munt de fulls de paper en blanc i el títol escrit a la paret.

L’operari/a de muntatge de l’exposició és en cada cas qui disposa els objectes a l’espai expositiu i executa les accions que se li manen: disposar els fulls a sobre de la taula, engegar el ventilador i escriure el títol a la paret amb la seva pròpia cal·ligrafia. D’aquesta manera, fent la seva feina, que com a muntador d’exposicions consisteix en seguir les instruccions de muntatge, es converteix de forma obligatòria i sense prendre’n consciència en un actor-performer de l’obra, executant les accions a mode de coreografia. El text redactat a mode imperatiu no deixa lloc a la improvisació o a la desobediència. Però hi ha quelcom que el text no pot controlar i és la interpretació que el muntador o muntadora en pot fer.

L’obra es fa cada cop que s’exposa. De fet, el material que s’exposa finalment, és el full d’instruccions, emplenat pel muntador, la fotografia que ell mateix realitza del resultat i els diversos materials que han servit per muntar la instal·lació, embalats dins capses de cartró.

L’espectador pot recrear la performance en la seva imaginació al llegir les instruccions de muntatge i apreciar les diferències en les interpretacions que fa cada muntador de l’obra en les fotografies.

Per més informació sobre el cicle i el projecte concret consulteu el catàleg online:

Tabula rassa o la (im)possibilitat de construir una generació

Related posts