Los rechazados

Los Rechazados

Projecte de Caterina Almirall, Miquel García i Antònia del Río. Seleccionat a projectes d’edició Sala d’Art Jove 2014 amb la col·laboració del Centre d’art la Panera de Lleida. Ha comptat també amb el suport de l’OSIC. 2014-2015. Procés de tutoria: Glòria Picazo. La Panera / Sala d’Art Jove

Los Rechazados qüestiona, a partir de la recerca de casos concrets de persones que han estat premiades en diferents camps del saber i disciplines i que per motius molt diversos han renunciat al guardó, com els formats a priori crítics, o que tracten de desenvolupar una crítica institucional, poden esdevenir cànon.

Sovint aquest pot ser un gest de menyspreu cap a la legitimació que significa el guardó, menysprear el jurat, l’acadèmia o el significat de la pertinença a un col·lectiu més gran que estableix unes normes. Rebutjar un premi en aquest sentit pot ser un gest convulsiu i políticament inco rrecte que alteri el curs de l’esperat. Però que passa quan revisem i ens adonem que aquest és un fet que s’ha repetit i es repeteix any rere any a les tribunes de molt premis o amb cartes a la premsa? L’espai de rebot constitueix una altra tribuna, un espai de denúncia, o de reivindicació, o simplement un aparador publicitari, on els altaveus arriben més lluny que els del propi premi.

Descarrega el pdf de la publicació en català

www.losrechazados.org

Related posts